Problematickou Resslovu ulici v Plzni ohlídá kamera

13.04.2017 12:42

Resslova ulice patří v Plzni k lokalitám, kde poměrně často zasahuje jak policie, tak strážníci. Bezpečnost v oblasti by měla zvýšit kamera, na kterou vedení města schválilo peníze.

Kamerový systém Plzeň

Vedení Plzně začalo rozdělovat peníze z přebytku hospodaření za rok 2016. Dostane se na celou řadu akcí. Jedná se o celkovou částku 301 milionů. A peníze půjdou i na projekty, které mají zvýšit bezpečnost v ulicích města.

Rada města schválila například peníze na osazení kamery v Ressslově ulici v centru Plzně. "Z přebytku půjde 214 tisíc korun na rozšíření kamerového systému v Resslově ulici," potvrdila mluvčí magistrátu Eva Barborková. Resslova ulice patří v centru západočeské metropole k poměrně rušným místům. Nechybí výjezdy policie kvůli rušení nočního klidu, ale i kvůli problémům s tamním podnikem. Resslova ulice je také zahrnutá do souboru lokalit, kterých se týkají časté kontrolní akce policie.

Z přebytku hospodaření půjdou peníze ale i na další záležitosti spojené s bezpečností. Strážníci se například dočkají nové výzbroje. "O částku 970 tisíc korun budou zvýšeny provozní výdaje Městské policii Plzeň, která za ně plánuje nákup téměř sedmi desítek nových zbraní. Odbor krizového řízení Magistrátu města Plzně by měl získat 450 tisíc korun na nákup deseti kusů defibrilátorů, které umístí na exponovaná místa a do vozidel," dodává mluvčí města.

Rozdělení peněz bude ještě schvalovat zastupitelstvo města, které zasedně příští čtvrtek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT