Provoz na trati Plzeň - Železná Ruda zastavil padlý strom

08.02.2016 15:10     08.02.2016 15:30

Vítr, před kterým varovali meteorologové, už dorazil do regionu a někde nadělal i problémy. Na Šumavě padl strom přes železniční trať u Hamrů. Výstrahu meteorologové prodloužili až do středy.

padlý strom1

Provoz na železniční trati Plzeň - Železná Ruda se zastavil v pondělí odpoledne. Na trať padl strom nedaleko Hamrů a provoz musel být přerušený v úseku Nýrsko - Zelená Lhota. Hasiči během dne hlásili i první výjezdy kvůli popadaným stromům.

Provoz na trati číslo 183 musel být přerušený kolem půl třetí odpoledne. Zpoždění následně nabraly dva spoje a podle odhadů Českých drah narostlo zhruba do hodiny. Na odstranění padlého stromu pracovali zaměstnanci Správy železniční a dopravní cesty.

Kvůli popadaným stromům museli během pondělí vyjet i hasiči. "Celkem se jednalo o tři případy. V jednom případě to bylo u Vlčí na Plzeňsku," řekla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že další výjezd byl například u Nýrska na Klatovsku. Podle mluvčí hasičů ale situace rozhodně nebyla nijak dramatická.

Meteorologové prodloužili výstrahu kvůli silnému větru až do ranních hodin ve středu...

Meteorologové ČHMÚ v pondělí také upřesnili výstrahu kvůli silnému větru. V Plzeňském kraji platí aktuálně varování až do 3. hodiny ranní ve středu 10. února.

"V úterý 9.2.2016 ráno a dopoledne vítr přechodně zeslábne na celém území. Během úterního odpoledne bude vítr opět zesilovat, očekáváme čerstvý jihozápadní až jižní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s," informoval ČHMÚ s tím, že na horách by vítr mohl dosáhnout rychlosti až 125 kilometrů v hodině. Slábnout pak bude zejména v noci na středu. Meteorologové nicméně upozorňují, že výstrahu budou ještě během úterního dopoledne upřesňovat.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT