QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prozkoumejte Šumavu od sousedů z Bavorska! Zve vás region Lamer Winkel

23.03.2017 16:25

Máte rádi Šumavu? Zkuste jí prozkoumat od našich sousedů z Bavorska! Kolem Lamu v regionu Lamer Winkel je nejen čistá příroda, ale i úchvatné výhledy na Bavorský les. Túry můžete podnikat celoročně.

csm_Lamer_Winkel_6a4e68caf8
csm_Lamer_Winkel_6a4e68caf8csm_Mountainbike_Lamer_Winkel_f7e1611f66csm_Osserbad02_cffdaca290Arber - GondelArrach - ErlebnisminigolfArrach - Seepark 2Arrach - Seepark 1Arracher Moor - 1Arracher Moor - 2Lam-OsserSchutzhausLohberg - Huberweiher

"V této oblasti se nám Bavorský les ukazuje ze své nejlepší stránky. Výhledy na Bavorský les a Šumavu jsou jedinečné, jak z Velkého Javoru, tak z hraniční hory Ostrý. Turistické trasy se vinou okolo celého údolí s obcemi Arrach, Lam a Lohberg," uvádí Simona Fink,  koordinátorka česko-německých vztahů z Arberland Regio.

Výletů se v této oblasti nabízí nesčetně. Vybrat si můžete z méně náročných či z delších túr pro opravodvé turisty. "Každý si může zvolit výlet podle své náročnosti. Procházka okolo Malého Javorského jezera s plovoucími ostrovy je opravdu pro každého, náročné turisty uspokojí túra po Zlaté stezce Goldsteig," říká Simona Fink a uvádí další příklady zdejších výletů.  

Vydat se můžete například na výlet na Velký Javor. Pokud nechcete šlapat, můžete vyrazit na vrchol lanovkou. Doporučujeme i návštěvu městečka Arrach, kde můžete objevovat skrytá zákoutí slatiny. Návštěva zdejšího Natur Park Arrach je opravdovým zážitkem. Pokud máte rádi zvířátka, navštivte krásný Bayerwald - Tierpark v Lohbergu. Tato lesní zoo je opravdu nádherná.

Region uspokojí i milovníky koupání. Celoročně je v Lamu k dispozici Osserbad Lam, kde je venkovní i vnitřní koupání. V Arrachu se v létě můžete vykoupat v jezeře ve zdejším přírodním parku.

K dispozici je vám Turistické informační centrum Lam, tel. 0049 9943/777

Více informací najdete na adrese: www.lamer-winkel.bayern

Více tipů do Bavorska najdete na stránkách www.bavorsko-cechy.eu.

ilustrační foto: www.bavorsko.cechy.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24