QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Průjezd Stodem zatím bez komplikací, od pondělí uzavírka - FOTKY

13.05.2018 10:08

Na hlavním tahu z Plzně na Domažlice, konktétně ve Stodu, čekají na řidiče komplikace. Značky už se začaly instalovat před víkendem, zatím je průjezd bez problémů. Uzavírka teprve začne...

Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (6) Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (6)
Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (1)Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (2)Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (3)Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (4)Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (5)Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (6)Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (7)Stod _od pondělí rekonstrukce silnice (8)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (1)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (2)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (3)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (4)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (5)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (6)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (7)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (8)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (9)Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (10)

Průtah Stodem čeká půlroční rekonstrukce. Na hodně vytíženém hlavním tahu z Plzně na Domažlice se tak předpokládají komplikace, zdržení očekávejte hlavně ve směru na Plzeň. 

Rekonstrukce silnice ve Stodu potrvá až do konce listopadu letošního roku a začne v pondělí 14. května. Konkrétně se týká úseku v délce zhruba 300 metrů od budovy České spořitelny k přemostění řeky Radbuzy ve směru na Domažlice. V rámci stavby dojde kromě dalších stavebních úprav a rekonstrukcí také na výstavbu okružní křižovatky v místech napojení hlavního průtahu Stodem s ulici Štříbrská.

Jaká budou omezení pro řidiče?

Ve směru na Domažlice bude ve Stodu platit omezení, nicméně auta místem projedou.

Směrem od Domažlic na Plzeň bude doprava vedená po silnici II/230 ve Stodu, dál do obce Mantov, po silnici III/18045 do Chotěšova a dál po silnici II/180 zpátky na silnici I/26.

Právě směrem na Plzeň by měli řidiči počítat s problémy a zdržením. Stále je v řešení umístění speciálního značení, které by řidičům ukazovalo odhadnutou dobu čekání v kolonách.

"Tuto možnost jsme diskutovali, kontaktovali specializovanou firmu Značky Praha a bylo nám sděleno, že toto zařízení automaticky fungující existuje. V této chvíli čekáme na nabídku a podmínky fungování tohoto zařízení a až se dozvíme vbrzku více, zaujmeme definitivní stanovisko. Uděláme vše proto, aby toto zařízení bylo použito v rámci objízdné trasy," říká Zdeněk Kuťák. "Má-li mít smysl, je třeba informativní proměnnou značku instalovat na okružní křižovatce se silnicí I/22 u Draženova, neboť odtud bude vyznačena trasa s možností odklonu po silnici I/22 a I/27 přes Klatovy na Plzeň," dodává.

Řidiči využívající tuto trasu mají ještě v živé paměti loňské kolony v Chotěšově. Ty si tady "užili" kvůli roční rekonstrukci průtahu obcí. Při rekonstrukci se ale jezdilo obcí, provoz byl řízen kyvadlově semafory. Chotěšov má teď novou silnici, ostrůvky pro snadnější přecházení chodců, upravené zálivy pro autobusy atd. (viz fotogalerie).

Chotěšov po rekonstrukci prutahu_kveten 2018 (7)

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24