První omezení na mostě Generála Pattona se blíží. Chystá se tramvajová výluka

31.03.2017 19:39     31.03.2017 19:48

V neděli 9. dubna odstartuje výluka na tramvajových linkách 1 a 4. O den později začnou tramvaje jezdit po rekonstruovaném mostě jen po jedné koleji. 

most gen. Pattona

Kvůli stavebním pracím na tramvajové trati na mostě Generála Pattona proběhne od 18 hodin do ukončení denního provozu, tedy přibližně půl hodiny po půlnoci, výluka tramvajové dopravy na linkách 1 a 4. Jde o první dopravní omezení při rozsáhlé rekonstrukci mostu. Na její kompletní dokončení si počkáme do června 2019.

"Tramvaje linky 1 budou jezdit v úseku Slovany – Hlavní pošta a zpět s otočením přes sady Pětatřicátníků. Tramvaje linky 4 budou jezdit v úseku Bory – Sady Pětatřicátníků a zpět s otočením přes Palackého ulici,“ informují Plzeňské městské dopravní podniky. Dopravu zajistí náhradní autobusy. Linka 1A pojede v úseku Bolevec – Sady Pětatřicátníků a zpět, linka 4A bude nasazena na trasa Košutka – Sady Pětatřicátníků a zpět.

Další komplikace čekají cestující na linkách 1 a 4 od pondělí 10. dubna.  Na mostě Generála Pattona pojedou tramvaje pouze po jedné koleji. "Současně dojde k úpravám intervalů spojů na všech linkách o pracovních dnech i víkendech,“ upozorňují dopravní podniky.  

Se změnami musí počítat i cestující tramvají číslo 2. Kvůli odlehčení provozu v zastávkách Sady Pětatřicátníků dojde od pondělí 10. dubna k dlouhodobému odklonu této linky ve směru na Světovar přes Palackého ulici. Tramvaje číslo 2 nebudou stavět na  zastávce Sady Pětatřicátníků, ale budou využívat zastávku U Synagogy v Palackého ulici.

FOTO: qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT