QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 14:31

Dopravní nehoda v Libušínské ulici v Plzni

Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z  místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.

První srpnový víkend proběhnou Železnorudské slavnosti

28.07.2017 8:21

Tři dny plné zábavy na Železné Rudě se chystají od  pátku 4. do neděle 6. srpna. Letos poprvé bude jejich součástí průvod městem.

Železná Ruda608

„Průvod s dechovou kapelou a mažoretkami projde městem v rámci slavnostního zahájení akce. Zapojit se může každý. Trasa povede z parkoviště za kostelem, kde budou pouťové atrakce, k fotbalovému hřišti. Zde proti sobě nastoupí tým Kozlovna Ládi Vízka a místní fotbalisté a po zápase proběhne i autogramiáda pana Vízka k jeho nové knize,“ upřesňuje Ivana Vilišová, vedoucí Informačního a turistického centra v Železné Rudě.

Železnorudské slavnosti nabídnou tak jako vloni i ukázky zásahu místních hasičů a diskootéku. Nebudou chybět ani dvě taneční vystoupení: ohňová a bubenická show a imitátor Michaela Jacksona.

Vystoupí i hudební kapely, těšit se můžete na Michala Šindeláře, Tlustou Bertu, Pilouny nebo Extra Band Revival. V neděli zahraje tradičně oblíbená šumavská kapela Obšuka a Lucie Revival.

Významným hostem slavností bude hudební těleso partnerského města Aldeno v Itálii – Banda Sociale di Aldeno. „Kromě běžného občerstvení pak můžete navštívit i stánek s tradičním italským jídlem „ la pasta all´AMATRICIANA“ a také ochutnat italské víno přímo z Cantina Aldeno,“doporučuje Ivana Vilišová z Informačního centra Železné Rudy.

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24