QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rallye Šumava spouští uzavírky i policejní opatření

21.04.2017 10:22

Už v pátek se na plné pecky rozjíždí 52. ročník Rallye Šumava. Krom sportovních zážitků a rychlých jízd přináší i omezení na silnicích. Policie varuje před zloději a kapsáři.

FOTO_Pavel Němeček (2)

Legendární automobilová soutěž proběhne na Klatovsku v pátek 21. a v sobotu 22. dubna. 52. ročník Rallye Šumava opět přitáhne řady fanoušků motosportu a policie tak v souvislosti s akcí upozorňuje na řadu úskalí.

Zejména řidiči by měli počítat s celou řadou uzavírek, které budou probíhat až do soboty. "Na některých komunikacích bude při rychlostních zkouškách vyloučen nebo částečně omezen provoz. Jestliže budete v pátek nebo v sobotu projíždět místy, kde probíhají rychlostní zkoušky, zjistěte si přesnou dobu uzavření a naplánujte si objízdnou trasu," upozorňuje mluvčí policie Dana Ladmanová. Kompletní seznam uzavírek a také kontakty na vedoucí jednotlivých rychlostních zkoušek, na které se můžete v případě nutnosti obrátit, najdete zde.

Policie zároveň upozorňuje, že ani tentokrát nebude chybět zvýšený dohled, a to i na silnicích. Někteří fanoušci totiž dost často podléhají dojmu, že jsou sami na závodní dráze. "V průběhu rallye někteří řidiči napodobují účastníky soutěží a chovají se agresivněji, tzn. nedbají dodržování stanovené rychlosti, předjíždějí na nepřehledných místech a v mnoha případech přeceňují své možnosti a schopnosti. Řidiči, kteří takto riskují, porušují zákon o provozu na pozemních komunikacích a především ohrožují ostatní účastníky provozu," varuje policejní mluvčí.

V souvislosti s tradiční motoakcí policie zároveň upozorňuje, že rallye láká nejen návštěvníky z Čech i ze zahraničí, ale také zloděje, kteří se zaměřují na vykrádání aut, a také kapsáře. Návštěvníci rallye by tak měli být maximálně obezřetní.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24