QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Razie ve výrobní hale odhalila nelegální pracovníky i hledané cizince

02.02.2016 19:00

Policisté cizinecké policie a pracovníci celního úřadu zkontrolovali podnik na Tachovsku. Kontrola odhalila nelegální pracovníky, hledané osoby i trestné činy padělání. 

Kontrola krytů 326

"Minulý týden realizovali policisté cizinecké policie v součinnosti s pracovníky plzeňského celního úřadu kontrolní akci, při níž se zaměřili zejména na dodržování ustanovení zákona o pobytu cizinců na území České republiky," uvedla mluvčí policie Jana Tomková.

Kontrola byla prováděna ve výrobní hale podniku na Tachovsku, zkontrolováno bylo více jak 120 cizinců.

"Bylo uloženo 15 pokut v blokovém řízení, dále byly zjištěny 3 osoby vedené v pátrací databázi Schengenského informačního systému z důvodu pátrání po pobytu a odhaleny dva trestné činy padělání a pozměnění veřejné listiny. Dva cizí státní příslušníci měli předložit k prokázání totožnosti padělané občanské průkazy," uvedla dále policejní mluvčí.

Řada cizinců pracovala nelegálně.... "Celní úřad zjistil u 86 pracujících ze států Evropské unie nesplnění informační povinnosti podle zákona o zaměstnanosti a u 14 cizinců ze států mimo EU výkon nelegální práce. Nejednalo se o zaměstnance kontrolované firmy, ale o pracovníky z pracovních agentur. Celní správa předá případy porušení zákona o zaměstnanosti Oblastnímu inspektorátu práce se sídlem v Plzni," uvedla mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Jitka Blahutová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24