06.05.2024 18:50
06.05.2024 17:48
Práce na opravě silnice ve Vysoké Libyni jsou v plném proudu - FOTKY
Po zimní přestávce se s v březnu začalo zase naplno pracovat na opravě silnice I/27 ve Vysoké Libyni a jejím bezprostředním okolí. Práce probíhají za úplné uzavírky.
06.05.2024 16:45
Křišťálový unikát i tisíce let staré duby. V muzeu Depo Moto Art je k vidění unikátní výstava - FOTKY
V Depo Moto Art v Plzni jsou aktuálně k vidění samé unikáty! Nahlédněte do něj s QAPem.
Nádivka trochu jinak! Zkuste variantu s kroupami, česnekem a uzeným masem
Nádivka na velikonoční stůl neodmyslitelně patří. Co ale zkusit ne úplně tradiční variantu? Foodblogerka Andrea Motlíková přichází s opravdu hodně "voňavou" záležitostí....
Na přípravu budete potřebovat:
- 6 kusů pečiva - já použila celozrnné kaiserky
- 6 vajec (žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
- cca 300g vařeného uzeného masa (obrané z žeber)
- 3 hrsti mražených nebo čerstvých lesních hub
- 3 hrsti velkých krup
- 3 stroužky česneku
- hodně zelených bylinek ( petrželka, libeček, popř. na jaře kopřivy a popenec)
- uzený vývar podle potřeby
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáváme podle potřeby vývar. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova. Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.