Zasytí i zahřeje! Zkuste kapustovou polévku s klobásovými knedlíčky

10.02.2018 9:27

V mrazivém počasí je na zahřátí nejlepší pořádná polévka. Foodblogerka Andrea Motlíková servíruje tentokrát skutečně hodně "vymazlený" recept...

upr1

Na přípravu budete potřebovat:

1/2 menší kapusty
3 brambory
cca 200 g vinné klobásy
1 větší cibule
2 stroužky česneku
100 ml mléka
1 PL sladké mleté papriky
1/2 KL drceného kmínu 
5 kuliček nového koření
pepř a sůl
2 PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5 l vývaru 

Postup přípravy receptu:

Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno. Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte.

Vařte cca 10 minut.

Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT