Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Region sevřel mráz! Na Šumavě klesly teploty i pod minus 30 stupňů

19.01.2016 9:17

Teploty v noci na úterý a během rána klesaly v regoinu hodně nízko. Rokytská slať na Šumavě hlásí dokonce -32,3 stupně. Hodně pod pod mrazu klesly teploty i v městech v nížinách. Čtěte podrobnosti.

FOTO_QAP_CZ (5)

Avizované mrazy dorazily do regionu. V noci na úterý klesly v mrazivých kotlinách na šumavě teploty hodně hluboko pod bod mrazu. Na některých místech se pohybovaly dokonce okolo -30 stupňů a někde klesly i njíž. Mrazy budou pokračovat. ČHMÚ zatím výstrahu nevydal, předpokládá se, že platit by mohla už v závěru týdne.

V noci na úterý klesly teploty nejníž jako tradičně v mrazových kotlinách na Šumavě. Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu naměřili na Rokytské slati -32,3 stupně, Březník hlásil -30,3 stupně a Pohoří na Šumavě -30 stupňů. Hodně hluboko byly hodnoty také na Kvildě, kde rtuť klesla až k -27,9 stupňům a na Horské Kvildě naměřili -26,8 stupně.

Hodně mrazivo bylo i na dalších místech. Například v Plzni v Bolevci ukázaly teploměry -12,2 stupně, v Klatovech dokonce -14,1 a v Domažlicích -12,1 stupně.

Mrazy budou pokračovat. Výstraha zatím neplatí...

Už v noci na středu by teploty mohly klesat zase o něco níž. Při vyjasnění a sněhové pokrývce by se mohly pohybovat i okolo -18 stupňů. Ani přes den to nebude žádná sláva. V úterý i ve středu budou jen kolem -5 stupňů. Výstraha kvůli mrazům ale zatím neplatí. Meteorologové nicméně nevylučují, že do konce týdne varování kvůli mrazům vyhlásí.

"Při potvrzení aktuálních předpokladů, kdy budou kritéria pro vydání výstrahy naplněna, bude výstraha varující před vrcholícími silnými mrazy připadajícími na pátek a sobotu vydána," informoval ČHMÚ na webu Infomet. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství