QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region zasáhne silný vítr i vydatné srážky. Mohou se zvedat hladiny řek

20.02.2017 7:57

Teploty budou v tomto týdnu stoupat až k 12 stupňů a i na horách se očekává vydatnější déšť. K tomu se přidá také silný vítr. Postupně se tak mohou zvedat hladiny řek.

Plzeň - Koterov (1)

Meteorologové sice zatím nevydali žádnou oficiální výstrahu, nicméně podle nové týdenní předpovědi v příštích dnech potrápí region silný vítr a také poměrně vydatné srážky.

"Od pondělí bude zesilovat vítr, který ve druhé polovině týdne bude i v nižších polohách s nárazy 15 až 20 m/s (75 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Na horách se vyskytnou i vydatnější srážky s úhrny až 30 mm za den. Hladiny řek budou stoupat na horních tocích," upozorňuje ČHMÚ.

V pondělí bude oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno. Ojediněle se vyskytnou přeháňky, které budou od vyšších poloh smíšené nebo sněhové. Teploty se odpoledne dostanou mezi 5 až 9 stupňů.

V úterý nás čeká zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami, během dne budou postupně srážky jen místy. Na Šumavě by ale mělo poměrně hodně pršet a srážky budou trvalejší. V noci naměříme 6 až 2 stupně, přes den 6 až 10.

Středa přinese oblačnou až zataženou oblohu, na většině území bude pršet nebo se budou vyskytovat přeháňky. Na horách budou srážky opět trvalejší a vydatné. Nejnižší noční teploty  klesnou mezi 6 až 2 stupně, nejvyšší denní vystoupeí mezi 7 až 11.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. V noci naměříme 7 až 3 stupně, přes den pak 8 až 12.

Pátek bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, opět s vydatnými srážkami. Teploty budou ale o něco nižší. V noci klesnou mezi 6 až 2 stupně, přes den vystoupí 4 až 8.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy sněžení nebo sněhové přeháňky, v nižších polohách postupně srážky dešťové. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24