QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Regionem opět projede konvoj americké armády

21.03.2017 8:27

O nadcházejícím víkendu opět po čase projede po dálnici D5 konvoj ozbrojených sil USA. Přesunu na cvičení se zúčastní i britští vojáci. Celkem bude mít konvoj 125 vozidel.

FOTO_Pavel Němeček (4)

O přesunu ozbrojených sil USA, ke kterým se přidají i britští vojáci, informovalo ministerstvo obrany. Přesun vojenského konvoje na cvičení do Polska odstartuje v sobotu 25. března.

"Ve dnech 25. a 26. března 2017 se v rámci koaličních opatření alianční Posílené předsunuté přítomnosti (EFP - Enhanced Forward Presence) uskuteční přesun příslušníků U. S. Armypřes území České republiky. Součástí přesunu bude i několik příslušníků ozbrojených sil Velké Británie," informovalo ministerstvo.

Konvoj bude čítat celkem 125 vozidel a téměř 550 osob. Trasa povede z Rozvadova, přes Starou Boleslav do Náchoda. Kolona bude rozdělená opět do několika skupin. "Vzhledem k celkovému počtu osob a vojenské techniky bude kolona s ohledem na bezpečnost a plynulost provozu rozdělena do 7 proudů. Plánovaný časový rozestup mezi jednotlivými proudy je stanoven na 30 až 60 minut," upozorňuje ministerstvo.

Na zajištění bezpečnosti a provozu se budou opět podílet jak státní policisté, tak Vojenská policie. Konvoj bude nocovat v kasárnách v Brandýse nad Labem. Českou republiku opustí američtí a britští vojácí nejdéle do 48 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24