Rekonstrukce Dlouhé ulice začala, zákaz vjezdu řidiče zaskočil - FOTKY

10.07.2017 13:04

V Plzni na Doubravce odstartovala rekonstrukce Dlouhé ulice. První polovina by měla být hotová na začátku prosince letošního roku, pak budou opravy pokračovat.

foto-qap-cz (14)
foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (13)

Hlavní spojnice mezi Doubravkou a Lobzy se v pondělí dopoledne uzavřela pro automobilovou dopravu. Odstartovala dlouho očekávaná rekonstrukce, která potrvá bezmála rok.

Čtvrtý plzeňský obvod tak po opravách mostů na Rokycanské čeká další velké dopravní omezení. "Stavba je plánovaná na 55 týdnů. Hotovo by tedy mělo být v červnu příštího roku. Budeme se ale snažit domluvit harmonogram tak, aby to bylo kratší. Například aby se v případě dobrého počasí nemusely práce v zimě přerušovat," řekl starosta obvodu Michal Chalupný s tím, že první polovina komunikace by měla být hotová v prosinci letošního roku.

Záležet ovšem bude i na samotném průběhu stavby. "V podstatě třicet let se tam ´nekoplo´," vysvětluje starosta obvodu. Není tak vyloučené, že by mohl ještě přijít na řadu archeologický průzkum.

Automobilová doprava je z ulice už od pondělního dopoledne úplně vyloučená. Řidiči by měli využívat Revoluční ulicie, které spojuje křižovatku u Astry s Rokycanskou třídou. Hned na úvod uzavírky nicméně řada řidičů Dlouhou ulicí naprosto bez problémů projížděla, i když je komunikace už ze všech stran osazená značkami zákazu vjezdu.

Pro MHD bude Dlouhá ulice po celou dobu stavby průjezdná, přesunout se musela jen zastávka U Pietasu.

Z dálnice se stane městská komunikace. Doprava by se měla v oblasti zklidnit...

V rámci oprav dojde na "ukrojení" jízdních pruhů. "Dneska je to taková městská dálnice, v budoucnu to bude klasická městská komunikace se zelení po stranách a parkovacími místy," dodává Michal Chalupný.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24