QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič poškodil viadukt v Železné Rudě, případem se zabývá policie

24.07.2018 15:29

O tom, že kamion v pondělí poškodil viadukt v Železné Rudě, jsme vás již informovali. Kvůli této nehodě je v místě po celé úterý výluka a police zahájila trestní řízení.

Vozidla-PCR-05

K poškození železničního mostu v Železné Rudě došlo v pondělí odpoledne. "V pondělí 23. července letošního roku jel ve 14.36 hodin čtyřiašedesátiletý muž z Klatov s nákladním vozidlem Man s připojeným návěsem po komunikaci I. třídy číslo 27 ve směru od Alžbětína na Železnou Rudu," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Případem se nyní zabývají policisté z oddělení obecné kriminality. Řidič totiž nerespektoval značku. 

"Řidič s vozidlem projížděl pod železničním viaduktem, u něhož je osazena dopravní značka  „Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez - 3,8 m“, kterou nerespektoval," říká dále mluvčí policie.

Muž s vozidlem zavadil o železnou mostní konstrukci, došlo ve zděné části pilíře mostu k uvolnění kamene a vychýlení kolejí o cca 35 cm.

V míste byl přerušen železniční provoz. Až do úterní 18. hodiny je výluka mezi Špičákem a Železnou Rudou - Alžbětínem.

"Dnes probíhá na místě oprava mostní konstrukce a policisté dopravu regulují. Komunikace je průjezdná jedním jízdním pruhem. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a případ dále prověřujeme," uvádí dále Dana Ladmanová.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24