QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozsáhlý požár u Pňovan! Vyhlášen byl zvláštní stupeň poplachu - FOTKY

21.08.2018 12:30     21.08.2018 18:57

Celkem patnáct jednotek hasičů muselo v úterý vyjet k obci Pňovany na Plzeňsku, kde vypukl rozsáhlý požár lesa podél železniční tratě. Nasazená byla i letecká podpora.

1
12435

Požár v lese u Pňovan vypukl po úterním poledni. Okamžitě bylo jasné, že půjde o zásah velkých rozměrů. Operační středisko okamžitě na místo vyslalo 15 jednotek hasičů.

"Hoří na několika místech podél tratě Pňovany - Stříbro. Zasahují profesionální i dobrovolné jednotky z Plzně, Plzně - severu i Stříbrska a další. Plamenné hoření jsme dostali pod kontrolu," řekl k zásahu na místě mluvčí hasičů Petr Poncar zhruba po hodině s tím, že na pomoc musela být povolána i letecká hasicí služba.

Požár zasáhl konkrétně tři lokality. "Dvě mají zhruba jeden a půl hektaru, třetí je menší. Byl vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu. Zároveň probíhá letecké hašení vstulníkem Policie ČR a letecké hasicí služby s letounem AN2," doplnil mluvčí krajských hasičů.

Požár se podařilo lokalizovat kolem 18 hodiny. Podle zástupce  majitelky lesa je škoda předběžně odhadnuta na jeden milion korun. Oheň zasáhl plochu přibližně 10 hektarů. Vše se ještě bude upřesňovat.

Na místě stále zůstává 11 hasičských jednotek, ty zde budou dohlížet po celou noc. 

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24