QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rušná noc na Plzeňsku! Při tragické nehodě zemřel muž, další tři utekli

24.06.2017 8:56     24.06.2017 17:50

Celkem 3 lidé se zranili při noční nehodě na jižním Plzeňsku, 39letý muž zemřel na místě. Velmi rušná noc to byla pro policisty i záchranku. Lidi z auta postupně nacházeli záchranáři i policisté po okolí.

1

Tragická nehoda se stala v noci z pátku na sobotu. Jeden muž zemřel, další tři utrpěli zranění. Nehoda hodně zaměstnala záchranku i policisty. Tři zranění muži totiž z místa nehody utekli.

Na 155 volal v 0.34 muž, že má zlomenou nohu. Na pomoc byla vyslána RZP. Ta ale na místo nedojela, neboť cestou našla u silnice ležícího potlučeného muže. Vypadalo to, že ho srazilo auto. Záchranka tedy poskytla tomuto muži pomoc a muži ze zlomenou nohou byla vyslána jiná posádka.

„Ani tato VS na místo nedojela, neboť cestou směrem na Struhařovice našla havarované vozidlo a v něm muže bez známek života,“ informuje tiskový mluvčí záchranné služby Martin Brejcha s tím, že k muži ze zlomenou nohou musela být vyslána třetí sanitka.

Mezitím ale policisté našli dva zraněné muže ve Spáleném Poříčí.

Nakonec se ukázalo, že tito dva muži a muž ze zlomenou nohou byli z havarovaného auta. Jednalo se o cizince. Všechny zraněné muže převezla záchranka do nemocnice.

"Na počátku šetření nebyla zjištěna totožnost zemřelého. Dnes v nočních hodinách v době od půlnoci do půl jedné došlo mezi obcemi Spálené Poříčí a Struhaře k dopravní nehodě vozidla tovární značky Toyota Carina. Dopravní nehoda byla oznámena a na místo vyjeli policisté, hasiči i zdravotníci. Muž, jehož totožnost policisté zjistili v odpoledních hodinách, na následky zranění na místě zemřel a tři cizinci byli převezeni se zraněními do nemocnice v Plzni. U zemřelého devětatřicetiletého cizince byla nařízena soudní pitva,"  uvedla k nehodě tisková mluvčí policie Dana Ladmanová s tím, že přesné příčiny havárie policie šetří.

K dalšímu šetření byl přizván i soudní znalec z oboru doprava. "Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení  pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti," dodala Dana Ladmanová.

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24