Rytířský turnaj pro Karla IV. bude k vidění U Ježíška

24.09.2016 12:01

Oslavy 700 let od narození Karla IV. probíhají až do konce letošního roku. Už v příštím týdnu proběhne v Plzni další mimořádná akce. Rytířská show se chystá na svátek 28. září.

Další část oslav významného výročí od narození nejznámějšího českého panovníka chystá známý historický spolek Plzeňští ve spolupráci s Nadací 700 let města Plzně a druhým obvodem. Rytířská show proběhne ve středu 28. září v prostoru U Ježíška.

"Vrátíme se do roku 1363, kdy císař založil v Plzni městskou zbrojnici. Na svátek svatého Václava, jehož Karel IV. velmi uctíval, se na kolbiště U Ježíška sjede 6 urozených pánů, kteří se v jezdeckém rytířském turnaji utkají o cenné odměny a o přízeň panovníka. Provázet je budou jejich družiny, které také nenechají své zbraně zahálet a předvedou své šermířské a kaskadérské mistrovství," přibližují organizátoři.

Dramatickému klání bude samozřejmě přihlížet císař Karel se svou paní, Eliškou Pomořanskou a jejím fraucimorem. Turnaj bude řídit pan Bušek mladší z Velhartic. Chybět nebude ani hudební program v podání kapely Strašlivá Podíváná, k vidění budou i dobové tance a zvláštním překvapením bude společné vystoupení jezdce na koni a maurské tanečnice. Samozřejmostí bude tržiště a občerstvení. 

Dvouhodinové představení proběhne třikrát v průběhu dne, konkrétně v 11:00, 15:00 a v 18:30.

FOTO: Plzeňští

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT