Samička nosorožce indického Manjula přivedla v plzeňské ZOO na svět své první mládě! FOTKY!!

02.02.2014 9:22

Po dlouhých sedmnácti letech se v České republice narodilo mládě nosorožce indického. Mládě se narodilo samici Manjule v plzeňské zoologické zahradě.

nosorožec
Nosorožec indický_mládě_3.2.2014 jNosorožec indický_mládě_3.2.2014 mNosorožec indický_mládě_3.2.2014 p

Jedna z největších událostí v historii plzeňské zoologické zahrady nastala v neděli 2. února kolem půl druhé ráno. Na svět tady přišlo mládě nosorožce indického.

Mládě je prvním potomkem pětileté samice Manjuly a současně je třetím mládětem v historii České republiky. Poslední mládě se v České republice narodilo v roce 1997.

Jelikož zoologická zahrada spustila na začátku letošního roku online přenos z vnitřní ubikace Manjuly, mohli lidé sledovat průběh porodu i první momenty života mláděte online na webových stránkách zahrady.

Po porodu trvalo mláděti pouze několik minut, než se začalo stavět na nohy, po zhruba čtvrt hodině už mládě stálo na vratkých končetinách a pokoušelo se o první krůčky.

"Všechno probíhá v pořádku, mládě je pravděpodobně samička. Pavilon nosorožců zůstane zatím do odvolání uzavřen," informoval tiskový mluvčí plzeňské ZOO Martin Vobruba.

FOTO: Zoologická a botanická zahrada města Plzně, Jaroslav Vogeltanz

Nosorožec indický_mládě_3.2.2014 j

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT