QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Senecký rybník má za sebou výlov, podívejte se na fotky

02.10.2016 9:46

1. října proběhl výlov Seneckého rybníka v Plzni. Vylovení kapři byli převezeni do Drahotínského rybníka, kde budou až do listopadu. Sobotní výlov na Senečáku sledovaly desítky lidí.

vylov seneckeho rybníku 2016_2
vylov seneckeho rybníku 2016vylov seneckeho rybníku 2016_2vylov seneckeho rybníku 2016_1vylov seneckeho rybníku 2016_3vylov seneckeho rybníku 2016_4vylov seneckeho rybníku 2016_5vylov seneckeho rybníku 2016_6vylov seneckeho rybníku 2016_7vylov seneckeho rybníku 2016_8

Senecký rybník se v sobotu lovil po 4 letech a přilákal velké množství lidí. Už během dnešního dne se začne rybník napouštět vodou z Třemošenského rybníka. "Senečák je třeba mít před Vánocemi jako zásobu čisté vody pro sádky (doplňování Košináře), kde se budou kapři prodávat. Pak se Senečák opět vypustí a bude se odstraňovat bahno," uvádí hydrolog Jindřich Duras.

Výlov od sobotního rána přilákal k rybníku desítky dětí včetně rodin s dětmi. Ty pak po zhlédnutí výlovu začaly lovit z bláta raky, které správci v kýblích nosili do Košináře.

Vylovení kapři se budou prodávat na sádkách pod Košinářem. A právě takovou rybu doporučuje hydrolog Jindřich Duras na vánoční stůl. "Velmi doporučuji si tam pro nějakého kapříka zajít! Lepší rybu těžko seženete, kapři jsou bez škodlivých látek,  třeba tolik vyzdvihovaní tuňáci mají vysoký obsah rtuti. Jsou v dobré kondici, s masem výborné chuti i konzistence, navíc se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin, protože vyrostli na přirozené potravě," říká Duras.

Zdroj a foto: FCB Bolevecké rybníky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT