QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šeříkovka má za sebou obří přestavbu! Velký sál je v novém - FOTKY

03.10.2015 8:03

Legendární Šeříkovka na Slovanech v Plzni se zase vyšvihla o něco výš. Už v polovině října se chystá slavnostní otevření zrekonstruovaného sálu. Přinášíme fotky!

FOTO_QAP_CZ (5)
FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)Program_Šeříkovka_zima 2015_1Program_Šeříkovka_zima 2015_2Průběh rekonstrukce_Facebook_Šeříkovka (1)Průběh rekonstrukce_Facebook_Šeříkovka (2)Zdroj_Facebook_Šeříkovka

Téměř na den po dvou letech se kulturní dům Šeříkovka v Plzni na Slovanech chystá na další velkolepé odhalení. Zatímco před dvěma lety se slavnostně otevíral opravený malý sál s pivnicí, tentokrát dojde na skutečně ohromné překvapení. Velký sál, který si všichni pamatují jako temnou a dost opotřebovanou plochu, se proměnil opravdu k nepoznání...

Velké stavební práce v hlavním sálu Šeříkovky odstartovaly na začátku června. Jen několik měsíců tak stačilo, aby se z temné haly stal zbrusu nový sál, který nebude sloužit výhradně jen koncertům. Rekonstrukci financoval druhý městský obvod spolu s městem.

"Celkem vyšla rekonstrukce na zhruba 10 milionů. Město dalo sedm milionů, my jsme dopláceli ten zbytek," shrnul místostarosta druhého plozeňského obvodu Jan Fluxa.  

Už na první pohled je jasné, že odvedená práce a nový design sálu překvapí nejednoho návštěvníka. Nejen že se sál zvětšil opticky, ale odstraněním zdi, která oddělovala bar, se celkový prostor naprosto proměnil. Nové omítky, nový strop i nové podlahy. Designové prvky na stěnách i nově vybudovaný bezbariérový vstup z boční strany objektu už jasně ukazuje na budoucí cestu Šeříkovky. Sál by měl sloužit nejen pro koncerty, ale i bály, maturistní plesy a další akce většího rozsahu.

Přestavbám není konec. Šeříkovka by v budoucnu měla dostat i nový venkovní kabát...  

Po tom, co se v roce 2013 otevřel malý sál s pivnicí, došlo i na rekonstrukci toalet a další drobnější úpravy. Na velkém sále už chybí v podstatě jen kosmetické úpravy a může se otevírat. V budoucnu ale dojde na další opravy.

"Zbývá ještě zrcadlový taneční sál, šatny a ta část mezi sály," dodává místostarosta obvodu s tím, že v plánu je i zateplení, střecha a nová omítka. Zatím se ale čeká na dotace. 

Grand opening číslo 2! Tentokrát ve stylu zahraničních hostů...

Po prvních rozsáhlých rekonstrukcích se Šeříkovka slavnostně otevírala na začátku října nejprve koncertem Pretty Maids a Black Tiger. Na oficiální otevírací party pak došlo 11. října, kdy do Šeříkovky dorazil Walda Gang. Megaparty si můžete připomenout v reportáži s rozsáhlou fotogalerií zde

Teď je slavnostní otevření Velkého sálu na programu 16. října. Jako první si pódium vyzkouší Horkýže Slíže a jako host kapela MAELSTRÖM. Vstupenky jsou už v prodeji. Nicméně nabitý už je také program na další měsíce. Fanoušci se tak mohou těšit například na Václava Neckáře, na konci října na Walda Gang, Sifon, Marka Ztraceného nebo dokonce Olympic. Navíc i ti, kteří by si chtěli právě v  nově opraveném sále uspořádat ples, mají šanci. "Rezervace už přijímáme. Stačí nás oslovit přes kontakty, které máme na webu," potvrdila provozní Šeříkovky Lenka Gracíková. 

FOTO: QAP.CZ, Facebook Šeříkovka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24