QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna na Špičáku jde do finiše! Chystá se jízda přes velkou louži

06.03.2018 7:59

Sněhové podmínky na Špičáku jsou stále parádní, i tak se ale sezóna blíží do finále. Důkazem toho je i tradiční "vrcholná" akce sezóny, a sice tradiční jízda přes velkou louži.

IMG_1403

Recesistická akce, která je už roky vrcholem sezóny v areálu na šumavském Špičáku, je za dveřmi. Všichni zdatní a odvážní borci se budou snažit zdolat "bazén" pod sjezdovkou už v tomto týdnu. Konkrétně v sobotu 10. března.

Jako obvykle bude u nástupu na lanovku v areálu Špičák připravený bazén o délce zhruba 20 metrů hluboký skoro 1 a půl metru. "Tento bazén je zapotřebí překonat na lyžích, snowboardu, skibobu, skútru, surfu a vlastně na čemkoliv nemotorovém. Do dalšího kola postupují jen ti borci, kteří přejedou vodní plochu celou až na pevnou zem. S každou jízdou se zkracuje délka nájezdu, z čehož je jasné, že pouze vítěz může vyjít z této akce suchý," lákají odvážlivce organizátoři.

Chybět nebude ani občerstvení v kiosku U Sekyrek, hudební doprovod a hodně kvalitní ceny pro vítěze. Podmínkou účasti je minimální věk 15 let. Start je naplánovaný na 15:30, přihlášky se budou přijímat od 14 hodin a startovné se neplatí. 

Reportáž z loňského ročníku najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24