QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna na Špičáku je u konce! O víkendu se pojede nejspíš naposledy

23.03.2017 11:02

Pokud nepřijdou mimořádné přívaly sněhu, zimní sezóna v areálu na Špičáku na Šumavě po víkendu skončí. Jen v případě, že by se podmínky zlepšily, pojede se i na začátku dubna.

SDC14849

V areálu na Špičáku už v tomto týdnu zrušili večerní lyžování a vypadá to, že nadcházející víkend bude poslední tečkou za zimní sezónou 2016/2017.

V případě, že by se sněhové podmínky zlepšily, otevřel by se areál i o prvním dubnovém víkendu. Každopádně v týdnu od 27. března už budou lanovky v areálu v pracovní dny mimo provoz.

Vypadá to tedy, že nadcházející víkend je poslední možností, jak se rozloučit s lyžemi i snowboardy přímo na svazích. "Otevřené máme tři sjezdovky – Slalomovou, U Zalomeného a rodinnou Spodní šanci plus přejezd ze sjezdovky Turistické na dvojku. Leží na nich mezi 20 až 40 centimetry mokrého sněhu a samozřejmě se musí už lyžovat velmi opatrně, protože sem tam jsou vytátá místa. Když se počasí nezmění, tak tento víkend je poslední možností, jak si u nás zalyžovat,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Od poloviny března se už na Špičáku jezdí za mimosezónní ceny a to platí i pro blížící se víkend. Otevřené zůstanou půjčovna lyží, lyžařská škola a také všechna občerstvení.

FOTO: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24