Sezóna na šumavském Špičáku je u konce! Podmínky jsou ale stále skvělé

28.03.2018 13:11

Velikonoce ukončí aktuální sezónu na šumavském Špičáku. Ačkoliv jde o poslední dny lyžování, podmínky nabízí sjezdovky stále parádní. Přinášíme aktuální informace.

Špičák 3_3_2016 (2)

Areál na šumavském Špičáku dostal opět novou sněhovou nadílku, středeční ráno bylo ve znemní sněžení a teplot lehce pod nulou. Jisté je, že nadcházející velikonoční prázdniny a zároveň samotný závěr sezóny budou ve znamení skvělých podmínek.

"Lyžovat se bude na hlavních sjezdovkách obsluhovaných čtyřsedačkovou lanovkou, to znamená na jedničce Turistické, dvojce U Zalomeného a Slalomové trojce. Samozřejmě otevřena zůstane i rodinná Spodní Šance s ´fanlajnou´ i snowpark na Lubáku, což je v této době docela rarita, že ještě vydržely. Ty mají své vlastní vleky,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík k nabídce areálu na začínající Velikonoce.

Na všech sjezdovkách je stále v průměru okolo 60 centimetrů sněhu. Návštěvnost v pracovních dnech tohoto týdne byla slabá, ale o svátcích se velmi pravděpodobně zvedne. Například minulý víkend tady každý z obou dnů lyžovalo přes tisícovku návštěvníků. Středisko nepřipravilo o Velikonocích žádný speciální program, poslední dny této zimy patří jenom lyžování a snowboardingu.

Sezóna skončí 2.dubna, celkem bude mít za sebou 117 dnů provozu. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24