QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna trhů odstartuje v březnu po celém regionu

05.03.2018 12:49     10.03.2018 10:00

Březen přinese v Plzeňském kraji zahájení sezóny trhů. Už v tomto týdnu začnou opět trhy v Domažlicích, následovat je budou další města, včetně Plzně.

FOTO_QAP_CZ (4)

Po zimní pauze se v centrech měst po celém regionu opět začnou objevovat v různých termínech stánky. Nová sezóna rozmanitých trhů je za dveřmi.

Už v tomto týdnu se znovu usídlí prodejci na domažlickém náměstí, kam se po zimní pauze vrací tradiční středeční trhy. Poprvé se stánky objeví na náměstí 7. března. S tím souvisí i dopravní omezení ve spodní polovině náměstí. Trhy se budou v pravidelných intervalech opakovat až do 19. prosince.

Už o nadcházejícím víkendu, konkrétně 10. března, se do velikonoční atmosféry naladí v Blovicích. V Muzeu jižního Plzeňska se chystá Velikonoční jarmark, probíhat bude od 9 do 15 hodin.

Po zimní pauze začnou od poloviny března také pravidelné trhy v Nepomuku na jižním Plzeňsku. První letošní se odehrají na náměstí 17. března. "A protože se blíží velikonoce, bude sortiment jako vždy rozšířen o sezónní výrobky, pomlázky, kraslice a tak podobně. K dostání bude i množství originálních rukodělných výrobků. Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční regionální výrobci potravin. Těšte se na celé čtyři desítky stánků," lákají organizátoři.

V Plzni se sezóna trhů roztočí od 22. března. Na náměstí Republiky odstartují Velikonoční trhy, které potrvají až do 2. dubna. V březnu navíc dojde i na start jedněch z nejoblíbenějších trhů v regionu, a sice Plzeňských farmářských trhů. Ty se poprvé odehrají na náměstí 28. března. V letošním roce se přitom budou konat každou sobotu. Podrobnosti se dočtete zde.

V sobotu 24. března se do velikonoční nálady ponoří také v Rokycanech, kde bude probíhat trh přímo na náměstí.

Velikonoční trhy se konají také u našich sousedů v Bavorsku. Například v pivovaru Kuchlbauer jsou trhy nezapomenutelné. Psali jsme zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24