QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna trhů v Nepomuku začíná! První budou ve znamení Velikonoc

15.03.2018 13:21

Již sedmou sezónu Nepomuckých trhů odstartuje Velikonoční trh na náměstí Augustina Němejce. Chybět nebude doprovodný program, živá hudba a pohádka.

FOTO_QAP_CZ (8)

Téměř padesát prodejců s farmářskými, řemeslnými a sezónními produkty odstartuje v sobotu 17. března v Nepomuku sezónu oblíbených Nepomuckých trhů. Kromě tradičního sortimentu regionálních výrobců, pěstitelů či chovatelů se trh zaměří na velikonoční výrobky. Program oživí ukázky tradice zdobení vajíček a perníčků a pletení pomlázky.

V Městském muzeu a galerii je připravena tematická pohádka Zajíčku a slepičko, čípak je to vajíčko? v podání Divadélka KOS České Budějovice. Po celou doba konání trhů bude hrát jihočeská dudácká muzika Bedrník. Občerstvení je zajištěno v podobě minipivovaru a moštárny Radouš Šťáhlavy, AngusFarm Soběsuky a mnoho dalších. Vstup na trhy je zdarma.

Volným pokračování akce je Jarní pouť konaná u příležitosti 625. výročí mučednické smrti sv. Jana Nepomuckého, v rámci níž se od 17.00 hodin uskuteční koncert vážné hudby v kostele sv. Jakuba. V neděli pouť pokračuje poutním procesím a mší svatou.

Program:
8.00 – 12.00 hod. - farmářský a řemeslný jarmark s živou hudbou – náměstí Augustina Němejce
8.00 – 12.00 hod. - ukázky zdobení kraslic a perníčků – Městské muzeum a galerie Nepomuk
od 10.00 hod. - pohádka Zajíčku a slepičko, čípak je to vajíčko?, divadélko KOS České Budějovice, vstupné 40 Kč
od 17.00 - koncert ke sv. Janu Nepomuckému, účinkují Vladimír Roubal na varhany a Jan Verner na trubku, vstupné dobrovolné

Kompletní info o akci na nepomuk.cz/obcan/udalosti/velikonocni-a-farmarsky-trh/ nebo trhy.nepomuk.cz.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24