QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Skvělá vychytávka! Kapustová polévka s klobásovými knedlíčky

03.11.2018 9:38

K podzimu jasně patří polévky, které zahřejí i zasytí. Kapustovou polévku s knedlíčky z vinné klobásy zvládne i méně zkušená hospodyňka a knedlíčky jsou vážně luxusní!

upr1

Na přípravu budete potřebovat:

1/2 menší kapusty
3 brambory
cca 200 g vinné klobásy
1 větší cibule
2 stroužky česneku
100 ml mléka
1 PL sladké mleté papriky
1/2 KL drceného kmínu 
5 kuliček nového koření
pepř a sůl
2 PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5 l vývaru 

Postup přípravy receptu:

Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.

Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.

Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy