Šlágr kola mezi Viktorií a Spartou se odehraje pod dohledem policie

22.10.2016 8:37

Do Plzně míří stovky fanoušků letenského klubu. Vzhledem k vysoké rizikovosti utkání, chystá policie rozsáhlé bezpečnostní opatření. 

Doprovod fanoušků fotbalového týmu Mariboru na stadion 20.8.2013.

V neděli 23. října bude v akci několik desítek policistů. Zaměří se nejen na dění v Doosan Aréně a v jejím okolí, ale i na parkování a plynulost dopravy.  Na pořádek dohlédne mimo jiné antikonfliktní tým, psovodi a jízdní policie.

 „Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra a vrtulníku. Situaci a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

 Do Plzně by mělo dorazit  několik stovek fanoušků hostujícího mužstva, kteří budou přijíždět hlavně auty nebo vlakem.

"S ohledem na zmíněná fakta žádáme nejen fanoušky obou mužstev, ale i všechny občany města Plzeň a jeho návštěvníky, aby v den konání zápasu svá vozidla parkovali na vyhrazených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů. Rovněž žádáme, aby v případě, budou-li svědky jakéhokoli protiprávní jednání, se obrátili buď telefonicky na tísňovou linku policie nebo se osobně dostavili na nejbližší policejní služebnu,“ dodává mluvčí.

Duel Viktorie se Spartou začne ve Štruncových sadech v neděli 23. října v 18 hodin. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24