QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavnosti svobody zasáhnou dopravu v Plzni! Omezení potrvají až do pondělí

03.05.2017 11:36

Slavnosti svobody, které v Plzni vypuknou naplno v pátek, se tradičně dotknou i dopravy v centru a v lokalitách konaných akcí. Přinášíme přehled uzavírek a zákazů parkování.

Od pátku přibyde zákaz parkování i na náměstí Republiky kvůli Historickému víkendu.

Oslavy se ve velkém rozjedou v pátek 5. května, už od středy 3. května platí zákaz parkování v Dřevěné ulici. Postupně bude v centru omezený i vjezd na náměstí Republiky a uzavírky se budou týkat v průběhu víkendu také dalších frekventovaných míst.

Na náměstí Republiky bude po celou dobu slavností zakázáno parkování podél západní, východní (dlouhé komunikace) a na jižní straně náměstí. Úplně uzavřeny budou vjezdy na náměstí v odpoledních a večerních hodinách (5. května od 18 do 23 hodin, 6. a 8. května od 12 do 23 hodin a 7. května od 11 do 23 hodin). Na náměstí vjede jen MHD a vozidla oprganizátorů.

V neděli 7. května bude na náměstí Republiky omezený i provoz městské hromadné dopravy kvůli příjezdu části Convoy of Liberty. Konkrétně bude omezení pro tramvaje platit zhruba od 10 hodin do ukončení průjezdu kolony. Pro autobusy bude platit zákaz od 11 do 14 hodin.

V Dřevěné ulici odstartoval zákaz parkování v úseku Pražská – restaurace U Mansfelda. Omezení bude platit až do 9. května. 6. května bude zakázané parkování v celé ulici a úplně se pro průjezd uzavře během všech čtyř dnů do 23 hodin. Uzavírka začne v pátek 5. května od 18 hodin, 6. května od 9 hodin, 7. května od 11 hodin a 8. května od 12 hodin.

Vzpomínkový akt u Pomníku generála Pattona v sobotu 6. května uzavře od 9 do 23 hodin jízdní pruh Klatovské třídy od křižovatky s Husovou ulicí po křižovatku s Prešovskou ulicí ve směru Bory – Lochotín a odbočovací pruh do Prešovské ulice. Ve stejnou dobu bude uzavřen vjezd do Prešovské ulice a sadů Pětatřicátníků z Klatovské třídy a od 15 do 18:30 hodin neprojedou vozidla také z Jungmannovy ulice do Smetanových sadů.

Zákaz parkování se bude od půlnoci do 20 hodin týkat ulice Prešovské v úseku sady Pětatřicátníků – Sedláčkova, Sedláčkovy ulice v úseku Prešovská – Bezručova, Bezručovy ulice v úseku sady Pětatřicátníků – Sedláčkova. Od půlnoci do 24 hodin se zákaz parkování dotkne pravé strany ulice ve Smetanových sadech. Pro rezidenty parkující v dotčených ulicích bude vyblokované parkoviště v sadech Pětatřicátníků.

V neděli 7. května omezí nejvíc dopravu Convoy of Liberty, který projede Klatovskou třídou. Hlavní tah bude v úseku ulice U Trati – Rondel včetně výjezdů z bočních ulic obousměrně zavřený od 9 do 13 hodin.

Od 10 do 13 hodin neprojedou auta ani úsekem Majerova – ulice U Trati, také včetně výjezdů z bočních ulic. Po celou dobu konání konvoje budou mít auta omezený provoz také v příjezdových komunikacích na Klatovskou třídu.

Od 8 hodin bude uzavřena Sukova ulice, kde se řadí vozidla konvoje, až do doby jeho odjezdu.

Další informace k dopravním opatřením najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT