QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Speed marathon startuje! Policie rozjíždí velké měření rychlosti

19.04.2017 6:59

Středa 19. dubna je ten den, kdy policie spouští slibovanou akci "Speed marathon". Policejní hlídky budou ve velkém měřit rychlost. Čtěte podrobnosti!

FOTO_PČR

Projekt "Speed marathon", v ramci kterého mohli sami řidiči zanášet do unteraktivní mapy úseky, kde by bylo dobré měřit rychlost, jde do finále. Právě ve středu 19. dubna budou policejní hlídky měřit rychlost ve velkém a také budou seznamovat řidiče s výsledky průzkumu.

Do speciální mapy mohli lidé zadávat problematické úseky v průběhu celého února. V rámci Plzeňského kraje jde o stovky míst (na mapu se můžete podívat zde).

V rámci republiky padly tisíce tipů. "Občané na mapě Speed marathonu označili více než sedmdesáti sedmi tisíci hlasy celkem 10 796 míst nacházejících se po celé České republice, která považují za riziková a problematická. Policisté označená místa a lokality vyhodnotili a na základě předem určených kritérií (např. četnost hlasů, konkrétní dopravně bezpečnostní situace v dané lokalitě, množství dopravních nehod, frekvence provozu a další), vybrali 1 047 míst, kde bude měření rychlosti probíhat," potvrdila mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Řidiči by se tak měli mít během středy skutečně na pozoru. "Již od časných ranních hodin budou stovky policistů ve všech krajích po celé České republice měřit rychlost a dohlížet na dodržování nejvyšší povolené rychlosti," dodává mluvčéí prezidia.

Velká dopravně bezpečnostní akce proběhla v rámci Plzeňského kraje také o uplynulých Velikonocích a opět se ukázalo, že dodržování rychlosti dělá šoférům stále velké problémy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24