Špičák hlásí ideální podmínky! Připadl další sníh

12.01.2017 11:53

Sněžení, které dorazilo ze středy na čtvrtek do regionu, přidalo další centimetry i na šumavské svahy. Areál na Špičáku tak hlásí zase lepší podmínky. Přinášíme aktuální informace.

Zahájení sezóny na Špičáku (17)

Nejlepší podmínky za poslední roky v těchto dnech hlásí Šumava a stejně tomu je i v lyžařském areálu na Špičáku. Do čtvrtečního rána navíc napadlo dalších deset čísel sněhu. Na sjezdovkách Ski&Bike leží 50 až 70 centimetrů sněhové pokrývky.

Všechny sjezdovky jsou otevřené včetně nejprudší české trati černé Šance. Premiéra čeká tuto sobotu snowpark. "Snowpark jsme opět svěřili specialistům, kteří jej postaví a budou se o něj po celou zimní sezonu starat. Nepůjde o žádnou ryze náročnou dráhu plnou adrenalinu a nebezpečí, ale spíše si užít zábavné prvky. Děti určitě potěší,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Tento víkend začínají na Špičáku tradiční lyžařské kurzy pro děti i dospělé. V sobotu a v neděli se na spodní části sjezdovky číslo 3 jede slalom a obří slalom žáků. Zhruba od zalomeného vleku směrem dolů k lanovce bude po oba dny pro veřejnost uzavřena.

"Na to, jaké jsou tady po dlouhých letech výborné podmínky, se u nás pořád lyžuje absolutně bez front,“ láká lyžaře Kasík. 

Aktuální podmínky i informace můžete sledovat také na www.spicak.cz nebo na facebooku areálu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24