QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Špičák hlásí metr sněhu a kompletní provoz

19.01.2017 11:52

Areál na šumavském Špičáku bude o víkendu patřit výhradně návštěvníkům. Tentokrát se nekonají žádné závody, ani jiné akce. Jaké jsou aktuální podmínky v areálu?

Zahájení sezóny na Špičáku (9)

Lyžařský areál na šumavském Špičáku má stále lepší a lepší podmínky. Někde leží i přes metr sněhu. Od minulého týdne je navíc areál v kompletním provozu, otevřené jsou všechny sjezdovky i snowpark.

"Napadaná kvanta sněhu z předchozích dnů už mimo našich roleb zpracovaly i fyzikální síly, takže základ i povrch sjezdovek je pevně utažený. A díky tomu, že nepřetržitě mrzne, vydrží ve velmi dobrém stavu po celý den,“ říká k aktuálnímu stavu provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

O nadcházejícím víkendu bude areál navíc otevřený výhradně jen a jen pro návštěvníky. Ani v sobotu, ani v neděli se na špičáku nekonají žádné závody nebo společenské akce. Žádná část sjezdovek tak nebude vyhrazená a lyžaři i snowboardisté se budou moct vyřádit naprosto všude.

V současné době navíc sněžení ustalo a na Šumavě vládne krásné mrazivé slunečné počasí. Jak to na špičáku vypadá, se můžete aktuálně podívat na webu www.spicak.cz, kde najdete i záběry z webkamer přímo v areálu.

V průběhu týdne se jezdí naprosto bez front. Během víkendu jsou čekací doby od 5 do 10 minut a to navíc jen výhradně na lanovce.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24