QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Špičák láká na ideální podmínky i rozšířený snowpark

26.01.2017 12:41

Milovníci zimních sportů zažívají jednu z nejlepších sezón posledních let. Na perfektní podmínky, parádní počasí, ale i další rozšíření sportovních možností aktuálně láká šumavský Špičák.

Zahájení sezóny na Špičáku (16)

Na sjezdovkách areálu Ski&Bike Špičák momentálně leží okolo devadesáti čísel sněhu. V provozu je kompletně celý areál a navíc provozovatelé hlásí i další novinky. 

V průběhu uplynulých dnů se opět o něco rozrostl Snowpark Freestyle Area. Ve snowparku přibyly větší i menší sněhové prvky a na čtyřech stovkách metrů už jich má šest. Nabízí mimo jiné dvojvlnu nebo vlnu dopadu.

"Prakticky celý předchozí týden se u nás lyžovalo za slunečného počasí a díky inverzi i za velmi příjemných teplot. Po celý den se také lyžuje na kvalitním povrchu sjezdovek, lidé si to hodně pochvalují,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Také areál na Špičáku zažívá perfektní sezónu. Především víkendu jsou na návštěvnost hodně silné. Tradičně dorazí víc jak dvě tisícovky návštěvníků. I tak je podle provozovatelů čekací doba u vleků naprosto minimální. Dokonce i na sedačkové lanovce se čeká jen do deseti minut a to i při největší špičce, která je o víkendu od 10 hodin do poledne.

O nadcházejícím víkendu navíc mohou sportovní nadšenci využít i možnost testování lyží zdarma. Aktuality, ale například i pohledy webkamer do areálu najdou zájemci na webu www.spicak.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24