QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák se chystá na letní sezónu! Přípravy jdou do finále - AKTUÁLNÍ FOTKY

24.05.2016 14:38     25.05.2016 6:54

Areál Ski&Bike Špičák na Šumavě už finišuje s posledními přípravami na letošní letní sezónu. Areál v létě patří především bikerům a ti se mohou na těšit na zlepšení. Novinku přinese i rozhledna.

NMC_5654
NMC_5654NMC_5668NMC_5643NMC_5690NMC_5739NMC_5754NMC_5797NMC_5808NMC_5855NMC_5905NMC_5920NMC_5933NMC_5956NMC_5989NMC_6025NMC_6031NMC_6035NMC_6038NMC_6062NMC_6104NMC_6115

Areál na šumavském Špičáku rozjede letošní letní sezónu o příštím víkendu, tedy 4. června. Každodenní provoz areálu začne o týden později. Také pro letošní sezónu má Špičák připravené dílčí novinky. Jednou z nejpodstatnějších je nejspíš vybudování alternativní trati Lucky Bastard.

Podle vedení areálu se nejedná přímo novou trať, ale spíš o propojku k oblíbené Forrest Virgin. Ta je jednou z nejvytíženějších tratí areálů a nová Lucky Bastard by jí měla ulevit. "Každá překážka, která by mohla pro někoho znamenat problém, má objížďku tak, aby návštěvník překážku mohl vždy bezpečně překonat," říká provozní ředitel areálu Vladimír Kasík.

Na novinku se mohou těšit také návštěvníci, kteří si v posledních letech oblíbili novou rozhlednu na vrcholu Špičáku. "Na rozhledně jsme změnili panoramatické fotografie s popisky na popud zvídavých návštěvníků, kteří chtěli podrobnější popis. Ten je teď opravdu velmi podrobný. Co se týká půjčovny, tak jako každoročně jsme obměnili minimálně padesát procent všech kol, ať už jde o freeridové, downhill, speciály, crosscountry nebo dětská kola. Zároveň jsme k tomu přidali i elektrokola ve vysoké kvalitě. Jedná se o horská kola. Věříme, že o ně bude zájem," dodává Vladimír Kasík.

Špičák letos zahájí jubilejní 10. ročník letní srezóny. Ta loňská byla opět velmi úspěšná a dorazilo zase o něco víc návštěvníků. Celkem to bylo skoro 44 a půl tisíce bikerů i pěších turistů. Letní sezóna představuje pro areál víc jak čtvrtinu tržeb.

V letošním roce nabídne areál na Špičáku návštěvníkům po řadě let výstavby a vylepšování komplexní služby. "Po deseti letech budování máme letos poprvé veškerou letní nabídku areálu v komplexní podobě. Páteří jsou bikepark, rozhledna, naučné či turistické stezky a dětská hřiště, vše navázané na letní provoz lanovky. Nyní jsme schopni nabídnout rekreační vyžití jak rodinám s dětmi či individuálním turistům a cyklistům, tak i sportovcům hledajícím adrenalin,“ doplňuje provozní ředitel Ski&Bike Špičák. Také letošní sezóna bude navíc nabitá nejrůznějšími akcemi. Podrobnosti ke startující sezóně bude areál zevřejňovat na svém webu www.spicak.cz.

V budoucnu by se letní provoz areálu mohl o něco prodloužit. Aktuální zahájení sezóny na začátku června ubírá areálu řádově tisíce turistů, kteří už během května na Šumavu za výlety vyráží. Areál tak uvažuje o rozšíření sezóny, nutné ovšem bude provedení tradičního posouzení ohledně vlivu na životní prostředí, takzvaná EIA.

Ve fázi přípravy je také projekt na novou budovu s restaurací. V současné době se vytváří finální vizualizace. Když půjde vše dobře, mohlo by se začít stavět za jeden nebo dva roky.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24