Špičák spouští o víkendu provoz! O víc jak měsíc dřív než vloni

01.12.2016 10:32

Milovníci lyžování i snowboardu se dočkali. Lyžařský areál Špičák na Šumavě už o tomto víkendu otevře své brány. Poprvé se otevře v sobotu 3. prosince a rozjede se i lanovka.

Foto K. Samec (1)

Zatím to vypadá, že letošní lyžařská sezóna by mohla být rozhodně lepší než ta předchozí. Počasí totiž dovolí lyžařskému areálu Špičák spustit provoz o víc jak měsíc dřív než vloni.

„V sobotu 3. prosince se u nás začíná lyžovat. Zatím máme připravenu jednu dlouhou sjezdovku v kombinaci horního úseku trojky s dojezdem přes dvojku. Tady máme k dispozici 30 až 50 centimetrů technického sněhu a celá trať se pravidelně upravuje“ uvedl provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Na úpravě dalších sjezdovek se navíc dál pracuje. Od víkendu bude v provozu čtyřsedačková lanovka, která pojede od 8:30 do 16 hodin. Otevřená bude i půjčovna vybavení, servis a samozřejmě občerstvení.

Do poloviny prosince se pojede za mimosezónní ceny...

Nedočkavci, kteří už nyní vyrazí na Špičák, ušetří. Podle informací areálu se bude až do 16.prosince lyžovat za ceny vedlejší sezony, to znamená 490 korun na celý den pro dospělého, 425 korun pro mládež od 15 do 18 let, rodinná jízdenka s neomezeným počtem dětí do 14 let vyjde na 1180 korun a 345 korun se bude platit za děti do 14 let.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24