QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba přestupního uzlu na Slovanech v Plzni odstartovala - FOTKY

11.04.2018 7:02

Zhruba čtyři měsíce by měla trvat stavba nového přestupního uzlu, která v tomto týdnu odstartovalo u náměstí Milady Horákové v Plzni. Čtěte podrobnosti!

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (2)

Nový přestupní uzel, jehož stavba začala na Nepomucké za náměstím Milady Horákové v Plzni, by měl přinést zlepšení přestupování z mimoplzeňských linek na MHD. 

V místech má vyrůst nový autobusový záliv, který umožní krátkodobé odstavení dvou dvanáctimetrových autobusů a tři autobusové zastávky v polotěsném uspořádání.

"V lokalitě budou vybudovány nové autobusové zastávky veřejné linkové dopravy a provedena související úprava napojení ulice Plzeňská cesta na Nepomuckou třídu. Součástí projektu je i úprava vedení chodníků a cyklostezky. V souvislosti s úpravou křižovatky bude nutná přeložka dvou stožárů trakčního vedení trolejbusu a veřejného osvětlení v upravovaném území. Dále je součástí stavby přeložka plynovodu.," říká Marie Fialová z Magistrátu města Plzně.

Vznikne v podstatě nová křižovatka Nepomucká x Plzeňská cesta x U Školky ve tvaru kříže. Její součástí nicméně nebudou semafory, a tak řidiči, kteří budou vyjíždět z ulice U Školky i z Plzeňské cesty, budou muset dávat přednost autům na Nepomucké. Stávají vyústění Plzeňské cesty na Nepomuckou bude zaslepené.

Stavba by měla podle plánů skončit letos v červenci. "Náklady na celou stavbu včetně úpravy signalizace v křižovatce Slovanská – Jasanová jsou 19 milionů korun včetně DPH,“ dodal Ondřej Vohradský ze Správy veřejného statku města Plzně.

Křižovatka Nepomucká - U Školky

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24