QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Stavba u nádraží v Plzni pokračuje! Druhý most šel k zemi - FOTKY, VIDEA

19.02.2018 12:05

Rozsáhlá stavba u hlavního nádraží v Plzni, jejíž součástí je i přestavba Mikulášské ulice, je v další fázi. Došlo na snesení druhého z mostů. Podívejte se na FOTKY i VIDEA!

foto-qap-cz (22)
foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (35)

Modernizace železničních mostů nad Mikulášskou ulicí v Plzni se posunula do druhé poloviny. V pondělí dopoledne se začalo s demolicí druhého z mostů. Nový jižní most bude o něco delší, aby se mohla rozšířit komunikace pod ním.

Samotnému snesení mostu předcházely několikahodinové přípravné práce. "Konstrukci jsme rozdělili na tři díly a snášeli jsme ji postupně. Dva díly se složí před nádraží, kde se rozpálí a půjdou do šrotu. Jeden díl se odveze na depo SŽDC. Jeden díl má zhruba 35 tun. U severního mostu byly mnohem těžší díly a měli jsme i větší jeřáb," říká vedoucí projektu Jan Zemánek.

Starý jižní most byl dlouhý zhruba šestnáct metrů, ten nový, který začne v příštích měsících vyrůstat, bude o něco delší. "Nový most bude delší, bude mít zhruba 25 metrů. Po tomto mostě by se ještě nejspíš dalo jezdit, není to tak, že by byl v havarijním stavu. Z hlediska modernizace tratí tady bude ale most nový. Ten se nebude osazovat. Půjde o betonový most, takže se bude postupně betonovat. Uděláme opěry, na nich zřídíme bednění a postavíme nový most," popisuje Jan Zemánek s tím, že naplno by měly práce začít v průběhu června nebo července. Zároveň už nyní probíhají opravy nástupišť a v budoucnu dojde i na stavbu bezbariérového výtahu.

"Doufám, že ulice Mikulášská bude zprovozněná k 1. září. Ke konci srpna už by tady mělo být hotovo. Zprovoznění samotné trati se předpokládá v září až říjnu," uzavírá vedoucí projektu.

Celkově by hlavní stavební práce měly skončit na přelomu listopadu a prosince, úplné dokončení se plánuje na první polovinu příštího roku. Aktuální rozsáhlá stavební akce je součástí přestavby plzeňského železničního mostu.

 

FOTO, VIDEO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24