QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba u nádraží znovu přeruší provoz tramvají v Plzni

11.04.2017 7:01

V tomto týdnu odstartuje v Plzni další výluka tramvají. Tentokrát spojená se stavbou u hlavního nádraží a na Mikulášské. Po Velikonocích se začne pracovat na prvním z mostů.

DSC05988

V pořadí již třetí výluka odstartuje na linkách číslo 1 a 2 v Plzni v pátek 14. dubna. Hned po Velikonocích se začne pracovat na prvním z železničních mostů přes hlavní tah na Slovany.

"Z důvodu stavebních prací na tramvajové trati v Mikulášské ulici bude probíhat ve dnech 14. – 24. 4. 2017 výluka tramvajové dopravy na linkách 1 a 2 v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí," informovaly dopravní podniky.

Tramvaje linek číslo 1 a 2 budou v průběhu výluky opět jezdit jen v úseku Bolevec – náměstí Republiky – Bolevec a Skvrňany – náměstí Republiky – Skvrňany. Na cestující, kteří budou chtít přejet město až na Slovany nebo Světovar, bude čekat opět přestupování. "Autobusy linky č. 1/2A zajistí dopravu v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí. Tramvaje linek č. 1X a 2X zajistí dopravu v úsecích Mikulášské náměstí – Slovany, respektive Mikulášské náměstí – Světovar," upozorňují PMDP.

Hned po Velikonocích se začne pracovat na severním mostě, kdy bude probíhat jeho takzvané snášení. To potrvá několik dnů. Podle Správy železniční a dopravní cesty by mělo být snášení ukončené právě do 24. dubna, kdy by měla skončit i výluka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24