Štědrý den na blátě? Do Vánoc se ochlazení nedočkáme

17.12.2015 7:02

Podle nové týdenní předpovědi do 24. prosince musíme dál počítat s celkem vysokými teplotami, deštěm a zataženou oblohou, někde by se přece jen mohlo objevit slunce.

nebe QAP FOTO

Podle nové týdenní předpovědi nás v regionu v příštích dnech čeká spíš zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Místy by sice mohlo být i polojasno, na deštníky bychom ale zapomínat rozhodně neměli. Navíc podle aktuálních výhledů budou letošní Vánoce opět spíš na blátě.

I když v pátek a na začátku příštího týdne bude počasí u nás ovlivňovat studená fronta, na žádné skokové ochlazení, které by přineslo sněžení, to určitě nevypadá.

Ve čtvrtek nás čeká zataženos občasným deštěm nebo mrholením, v průběhu dne by mohly srážky ale ustávat. Nejvyšší teploty se budou přes den pohybovat mezi 6 a 11 stupni.

V pátek bude zatženo až oblačno, ráno a dopoledne by mohlo být i polojasno. Postupně ale bude na většině území pršet nebo se objeví alespoň přeháńky. V noci klesnou teploty mezi 7 a 3 stupně, přes den vystoupí mezi 8 až 12.

Sobota bude ve znamení zatažené oblohy, ojediněle se objeví také slabý déšť nebo mrholení. Postupně by ale mraků mohlo ubýt až na polojasno. Přes den budou teploty mezi 6 a 10 stupni, v noci mezi 7 a 3.

Neděle bude ve znamení zatažené oblohy nízkou oblačností, místy musíme počítat s mlhou nebo mrholením. Na horách a někde i v nižších polohách bude polojasno. Noční teploty klesnou mezi 5 až 1 stupeň, denní vystoupí mezi 3 až 7.

Hodně podobné to bude i během pondělí a objevit by se mohla i polojasná obloha. Postupně ale bude mraků přibývat a přidá se i déšť, na hřebenech hor srážky sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 4 stupně a 0, nejvyšší denní vystoupí mezi 7 až 11.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka (22. - 24. prosince): "Většinou zataženo, ojediněle polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24