QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.09.2024 14:00

Volební místnosti se otevřely

V České republice začaly krajské volby. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb.

20.09.2024 13:23

Dopravní nehoda na náměstí Milady Horákové v Plzni

Na místě probíhají záchranné práce, došlo ke střetu osobního automobilu a chodce.

Strážníci zachraňovali podchlazeného muže z rokle

29.12.2016 13:18

Na strážníky v plzeňských Skvrňanech se obrátil muž s obavami o život svého známého. Strážníci tak okamžitě rozjeli záchrannou akci, muže se jim podařilo najít.

Kontroly tábořišť_QAP_foto (25)

Zimní období je tradičně dobou, kdy strážníci v Plzni řeší poměrně často případy bezdomovců, kteří se dostanou do ohrožení života kvůli počasí. Že zrovna neudeřily skutečné mrazy, bylo nejspíš velkým štěstím pro muže, kterého strážníci museli zachraňovat z rokle u Chebské ulice.

Na strážníky se přitom obrátil s prosbou o pomoc další bezdomovec. "Muž bez domova měl starost o zdraví svého kamaráda, a proto se obrátil o pomoc pro něj přímo na obvodní služebnu Městské policie Plzeň ve Skvrňanech. Strážníci ihned vyrazili do Chebské ulice, kde měl muž v roklině za skladovacími halami ležet. Když ho našli, byl zjevně podchlazený, nereagoval na žádné slovní podněty, ale byl naštěstí při vědomí," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Na místo nakonec musela dorazit i záchranka. "Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu přivolala hlídka na místo záchranáře, kteří si ho převzali do své péče a převezli ho k dalšímu ošetření do nemocnice na Lochotíně," dodává mluvčí městské policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky