QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníky v Plzni zaměstnávají opilci, letos jich už odvezli téměř 60 na záchytku

31.07.2016 8:11

Opilci, mnohdy agresivní a na štíru s hygienou, zaměstnávají strážníky Městské policie Plzeň hodně často. Jen od ledna do června jich na záchytku převezli 59.

FOTO_Městská policie Plzeň

Podle strážníků některé lidi vozí na záchytku opakovaně. "Řada lidí když vidí spícího nebo povalujícího člověka, raději odvrací hlavu, strážník se musí o něj však postarat.  Nikdy nevíte, zda je osoba jen podnapilá, nebo ji postihla náhlá zdravotní indispozice. Postarat se o takovéto osoby není věc někdy opravdu lehká," uvádí mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

U opilců často stoupá agresivita, leckdy strážníky napadají. Služba odvozu opilců funguje 24 hodin denně, každý den v roce.  "Mnohdy je pro strážníky, kteří tuto službu vykonávají dost náročná, opilci jsou agresivní, a navíc někteří dost na štíru s hygienou," připouští mluvčí strážníků.

Pravidla pro převoz podnapilých osob jsou jasně stanovena zákonem. Podle mluvčí jen za první pololetí roku 2016 zamířila městská policie s podnapilými osobami k vystřízlivění hned devětapadesátkrát.

V některých případech jsou nuceni strážníci použít donucovacích prostředků, stejně jako v květnu na Pivním festivalu. Agresivní muž s 2,71 skončil po napadení strážníka s želízky na rukou.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24