QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumava dostala novou dávku sněhu - ZÁBĚRY Z KAMER

01.03.2017 10:16

Březen začal na Šumavě pořádnou dávkou sněhu. Sněžit začalo už během posledního únorového dne a další sněžení se navíc očekává. Podívejte se na záběry z webkamer!

5
52346imagejpg000M

Vypadá to, že zima se minimálně z hor ještě ani trochu odporoučet nechce. Šumava se tak dočkala po delší době nového sněhu a milovníci zimních sportů si tak ještě přece jen nejspíš přijdou na své.

Nejvíc sněhu podle všeho napadlo na Modravě a v oblasti Horské Kvildy. Poměrně podstatně se ale vylepšily i podmínky na Špičáku, kde napadlo až 20 čísel. Dobrou zprávou navíc je, že sněžit by mělo minimálně ve vyšších polohách hor i v dalších dnech.

Podle aktuální předpovědi pro Plzeňský kraj bude za studenou frontou proudit do regionu chladný vzduch. Ještě během středy by se měly sněhové srážky objevit i v polohách nad 400 metrů, postupně se budou objevovat zejména na Šumavě. teploty se odpoledne zastaví mezi 4 a 7 stupni, na horách se budou pohybovat okolo nuly.

V noci na čtvrtek a ve čtvrtek bude zataženo a opět se očekávají ve vyšších polohách sněhové srážky. V nižších polohách by se mělo jednat o dešťové přeháňky. Přidat by se měl ale silný vítr o rychlosti až 75 kilometrů v hodině. Teploty v noci budou mezi 4 a 1 stupněm, na horách okolo -2. Denní teploty budou v nížinách budou do 9 stupňů, na horách do 4 stupňů. 

Také v pátek by mělo být zataženo, srážky už se ale neočekávají.

FOTO: www.sumavanet.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24