QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumava dostala příděl sněhu, Špičák otevírá další sjezdovky

05.01.2017 11:02

Až třicet čísel sněhu napadlo v posledních dnech na Šumavě a milovníci zimních sportů si tak už můžou chystat na víkend náčiní. Areál na Špičáku navíc potvrdil, že rozšířuje provoz.

Zahájení sezóny na Špičáku (5)

Na sjezdovkách špičáckého areálu aktuálně leží přes půl metru sněhu. Kromě přírodního sněhu, kterého se v posledních dnech Šumava dočkala, se zvýšila i vrstva technického, protože se díky nízkým teplotám mohlo naplno zasněžovat.

"V celé délce otvíráme Slalomovou číslo 3, horní polovinu modré Turistické číslo 1 a kompletně celý areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Ještě pár centimetrů přírodního sněhu pak potřebuje nejprudší česká sjezdovka Šance a jeden z horních úseků U Zalomeného, její druhá polovina ve spodní části je ale sjízdná.

"Stále se lyžuje absolutně bez front. Také víkendové lyžařské kurzy začínají až příští týden, takže počasí i zcela volná kapacita sjezdovek jsou nyní u nás pro lyžaře optimální,“ dodal Vladimír Kasík.

Na rodinné Spodní Šanci se pak mimo každodenní měření rychlosti nebo slalomu na čas koná v pátek a sobotu od 18:30 večerní lyžování.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24