Šumava je pod sněhem! Zima se ujala vlády naplno - FOTKY

15.12.2017 12:09

Až okolo půl metru sněhu aktuálně leží na Železnorudsku ve volné přírodě. Areály nabízí ještě větší porci sněhu v kombinaci s technickým. Podívejte se na aktuální záběry!

1
13jezerní potok2imagejpg000Mkvildašpičák2bučinašpičák1železná ruda

Šumava si v aktuální zimní sezóně zatím na nedostatek sněhu rozhodně stěžovat nemůže. Jen za poslední dny napadlo několik desítek centimetrů nového sněhu.

Podle informačního centra v Železné Rudě je aktuálně ve volné přírodě od deseti centimetrů do zhruba půl metru sněhu. Lyžařské areály nicméně nabízí na sjezdovkách i okolo 90 čísel sněhu v kombinaci přírodního a technického. Naplno tak jede nová lyžařská sezóna. 

Areál na šumavském Špičáku v uplynulých dnech díky dobrým podmínkám mohl otevřít i další sjezdovky. V provozu tak je č.1 Turistická, horní část č. 3 Slalomové s přejezdem na č. 2 U Zalomeného, sjezdovka na Spodní Šanci nebo v areálu pro děti a začátečníky Pod Sirotkem. V provozu je také dětské lyžařské hřiště s pojízdným kobercem pro nejmenší před chatami Hanička a Blaženka. Otevřít by se měla i Slalomová v celé své délce.

Sobota přinese první letošní závody...

V sobotu 16. prosince by nicméně návštěvníci měli počítat s omezením. od 12 hodin se koná na Spodní Šanci jeden ze závodů šumavského pohárku. Během závodů bude sjezdovka i vlek vyhrazené pouze pro účastníky. Z důvodu konání závodu je v sobotu zrušeno také večerní lyžování. Nicméně veřejnost může přijít povzbudit mladé lyžaře a navíc na závěr nebude chybět ohňostroj.

FOTO: čtenářka QAP.CZ, www.sumavanet.cz, www.spicak.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24