Šumava láká na skvělé sněhové podmínky i slunečné počasí - FOTKY

24.02.2018 13:09

Na Šumavě aktuálně panují parádní sněhové podmínky i nádherné slunečné počasí. Na své si přijdou vyznavači sjezdovek, snowboardu i běžkaři. Podívejte se na fotky!

1
12345678910111213Železná Ruda zima foto QAP.cz1516

Letošní zimní sezóna na Šumavě nabízí podmínky jako už dlouhé roky nebyly. Momentálně si na své přijdou milovníci skutečně všech zimních sportů. 

V plné polní mohou v současné době vyrazit do stop vyznavači běžek. Nově upravená je například trasa z Nové Hůrky na Gerlovu Huť (viz fotogalerie). Dobré podmínky jsou ale i na dalších běžkařských trasách. 

Ideální podmínky panují také v lyžařských areálech. Naplno jedou Samoty nebo například areál Nad Nádražím. Užijí si i lyžaři a snowboardisté na Špičáku. "Nechci se opakovat, ale letos u nás podmínky lyžařům hodně přejí. Sjezdovky jsou po večerní úpravě rovné a neporušené po celý den,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Návštěvnost areálu je v době prázdnin v Plzni a okolí paradoxně vždy nižší než v termínech pro jiné okresy, takže se v průběhu týdne lyžovalo úplně bez front.

V sobotu 24.února oslaví přímo na sjezdovce na dojezdu Spodní Šance koncertem svoje 33. narozeniny železnorudský zpěvák Marek Ztracený. Začátek je v 19 hodin a vstupné je zdarma.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24