QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumavský hrad Kašperk o Velikonocích ožije

25.03.2018 15:13

Dobrodružná interaktivní výprava do hradu, prohlídkový okruh Život na hradu, středověké divadlo, staré velikonoční zvyky...to vše se chystá na velikonoční svátky na hradu Kašperk. 

Kašperk_upraveny

Na Kašperku to bude o Velikonocích žít. Na děti čeká dobrodružná interaktivní výprava do hradu s Karlem Ešnerem a jeho družinou, a to 31. března a 1. dubna, vždy v 11.45 a 14.45. Bude se šermovat, trénovat dvorská etiketa, tancovat, skládat pečeť Karla IV., střílet z luku a chybět nebudou ani tradiční velikonoční zvyky.

Hrad si můžete prohlédnout v rámci okruhu s názvem Život na hradě. Prohlídky jsou připraveny od pátku 30. března do pondělí 2. dubna. 

Během prohlídky se dozvíte mnoho zajímavého o životě ve středověku. K vidění budou autentické předměty, např. kuchyňská keramika, krabicový zámek či klepadlo a také nástěnná malba zachycující jeden den na Kašperku, která se dokonce rozpohybuje.

Prohlídky se budou konat od pátku do neděle od 10:30 do 15:30, a to každých třicet minut. V pondělí od 10:30 do 15:45 každých 45 minut.

Kromě toho je na Kašperku připraveno středověké divadlo Hra veselé Magdalény. Divadlo můžete vidět v sobotu 31. března a v neděli 1. dubna vždy od 12.15 a 14.15 hod. Středověkou divadelní hru Hra veselé Magdalény předvede „divadelní“ spolek Pachmajr v podsklepeném prostoru purkrabství.

Foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24