Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Šumavu čekají přívaly sněhu! Meteorologové vydali výstrahu

12.01.2016 11:36     12.01.2016 11:54

Šumava dostane v příštích dnech zatím největší porci sněhu v aktuální sezóně. Do čtvrtka by tam mohlo napadnout až okolo 40 čísel sněhu.

Železná Ruda_QAP_foto (37)

Milovníci zimních radovánek už mohou skákat radostí. V příštích dnech přece jen dorazí vydatné sněžení. Zejména Šumava se dočká konečně pořádné sněhové nadílky, napadnout by tam mělo nejvíc sněhu v republice. Meteorologové vydali výstrahu kvůli sněžení i sněhovým jazykům.

"V důsledku kombinace trvalejšího sněžení a čerstvého nárazového větru očekáváme v horských oblastech ve středu 13.1. zejména v polohách nad 600 m tvorbu sněhových jazyků, ojediněle na horách i sněhových závějí. Na horách napadne do středečního rána většinou od 5 do 20 cm, na hřebenech Šumavy místy kolem 20 cm nového sněhu. Od středy rána do čtvrtka rána předpokládáme novou sněhovou pokrývku na horách od 5 do 20 cm, na Šumavě místy 20 až 25 cm," informoval ČHMÚ.

Nejvíc sněžit by mělo během středy.

Silný vítr v kombinaci se sněžením bude znamenat sněhové jazyky...

Postupně bude ale zároveň zesilovat vítr a výstraha tak zahrnuje i sněhové jazyky. "Zesilování větru se předpokládá ve středu v ranních hodinách zpočátku na jihozápadě Čech, postupně i na ostatním území. Nárazy větru dosáhnou místy 15 až 20 m/s (do 70 km/h), na hřebenech hor ojediněle kolem 25 m/s (90 km/h)," upozorňují meteorologové.

Výstraha kvůli sněžení platí zejména pro oblast Klatovska a Šumavy a platí od středy 13. ledna od 6 hodin do 18 hodin. Až do čtvrtečního rána pak platí varování kvůli sněhovým jazykům pro Klatovsko, Domažlicko i Tachovsko.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství