QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Svatomartinské akce ovládnou region! Kam vyrazit?

08.11.2017 7:58

Svatý Martin i s družinou se v tomto týdnu objeví na řadě míst regionu. Svatomartinský svátek se ale bude slavit i lampionovými průvody. Přinášíme přehled akcí!

DSC04622

9. listopadu

Nepomuk - od 16:00 - Svatomartinský lampionový pochod vyrazí od mateřské školy v Nepomuku. Ještě před tím si mohou zájemci vyrobit lucerničky v dílnách ve školce. Kam průvod svatý Martin zavede, je překvapením....

11. listopadu

Plzeň - Martinský trh na náměstí Republiky - svatý Martin s družinou zavítá na náměstí v sobotu 11. listopadu, kdy bude projíždět centrem města od 11 až do 16 hodin. Na pódiu vystoupí kapela Pražští pardálové, která návštěvníkům naservíruje šlapeťácké hity.

Plzeň - Kollárova ulice - 14:00 - 19:00 - nové dřevěné náměstíčko na křižovatce Kollárovy a Kovářské ulice nabídne svatomartinské odpoledne. Chybět nebude svatomartinská husa, pivo, svařák, hudba a sousedé z Kollárky a okolí. Samozřejmostí je drobný program pro děti a zájemci si budou moct zkusit kutilské práce. Popovídat si můžete s architekty, kteří Kollárce pomáhají.

Hrad Radyně - od 13:00 -  "Nechte se unést chutí svatomartinských specialit, ochutnejte svatomartinská vína a poznejte legendu o sv. Martinovi v malebném prostředí pod Radyní! Děti se mohou těšit na soutěže v dobovém táboře sv. Martina a jeho družiny nebo na podzimní tvoření v Centru služeb pro turisty. Mimořádně proběhnou i komentované prohlídky hradu Radyně," lákají pořadatelé.

Zámek Horažďovice - od 9:00 - Nenechte si ujít Svatomartinský jarmark s lampionovým průvodem na zámku. Připravená bude hudba, pěvecké sbory Poupata a Kvítek v loutkovém sále, výtvarné dílny, jarmark a podobně. Přivítání sv. Martina proběhne v 10:00. V 18:00 vyjde pochod z nádvoří zámku se sv. Martinem na fotbalové hřiště.

Zámek Zbiroh - od 11:00 - Jako každým rokem i letos na zámek Zbiroh zavítá svatý Martin na bílém koni. Od 11:00 budou probíhat ochutnávky mladých vín přímo od vinařů, dorazí i Martin na bílém koni. Přichystaný bude také doprovodný hudební program a svatomartinské posvícení s pečenou husou.

Sušice - od 17:00 - Svatomartinská procházka se světýlky projde setmělou Sušicí proti proudu řeky Otavy až tam, kde sv. Martin ukrývá své poselství. Na cestu si účastníci mají vzít samozřejmě lampiony. Putování začíná u centra charity Prostor v Sušici.

Klatovy - od 18:00 - Také v Klatovech bude na svatého Martina připravený lampionový průvod. Sraz je na parkovišti nad sokolským stadionem (odbočka z Domažlické ulice, pod sloupovými božími mukami nedaleko vodárny). V 18:00 vyrazí průvod na vrchol Hůrky. Tam na účastníky čeká v upravené zřícenině kostela sv. Anny malý doprovodný program a občerstvení.

Plasy - od 17:00 - Na lampionový průvod, který vyrazí z autobusové zastávky v Žebnici, zvou tamní dobrovolní hasiči.

Neděle 12. listopadu

Chodský hrad v Domažlicích - od 9:00 do 16:00 hodin bude probíhat Martinský jarmark lidových řemesel. Připravená bude celá řada tvůrčích dílen, chybět ovšem nebude ani občerstvení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24