Svatomartinský průvod i martinské menu! Tachovsko nabízí řadu akcí

06.11.2018 12:52

Také na Tachovsku budou nadcházející akce ve stylu svatého Martina. Chystá se například průvod, chybět ale nebude ani tradiční menu. Vyrazit ale můžete i na další akce...

DSC04632

Bude přednášet o Vlčí Hoře

Černošín - V sobotu 10. listopadu od 17 hodin bude v černošínském muzeu zahájena výstava fotografií pod názvem Obrázky z přírody Vlčí Hory od Miroslava Tréglera, který je předsedou Svazu ochránců přírody z Plané. Souběžně s výstavou bude i přednáška autora o vegetaci a květeně Vlčí Hory.

V muzeu stále Známý, neznámý Plastimat

Tachov -  Muzeum Českého lesa hostí až do konce letošního roku výstavu Známý i neznámý Plastimat. Tato výstava představí jeden z velkých podniků Tachova, nastíní historii, vývoj fabriky, výrobky i další nástupce ve firmě.

Svatomartinský průvod ve Stříbře

Stříbro - Svatý Martin přijede na svém při do Stříbra 9. listopadu. Cestou se zastaví v 16.30 hodin u mateřské školky v Soběslavově ulici ve Stříbře, kde vyzvedne účastníky lampiónového průvodu. Průvod půjde za Martinem na náměstí, kde děti zahrají legendu o Martinovi.

Pottermánie v Plané

Planá - Plánská knihovna si připravila v dětském oddělení projekt, ve kterém je hlavní postavou Harry Potter. Na malé návštěvníky čekají soutěže, hry a různé kvízy, ale také třeba čarodějnické šachy. Každý dětský návštěvník dostane hrací kartu, do které se budou zapisovat výsledky i zapůjčené knihy.

Rocka Rolla a Digger u Branky

Stříbro - Kapely Rocka Rolla a Digger budou mít koncert v hotelu U Branky ve Stříbře dne 10. listopadu od 19 hodin.

Kladruby zvou na martinskou husu

Kladruby - Klášterní restaurace zve 10. listopadu již na 7. ročník zabijačkových specialit a svatomartinské husy. Veškerou nabídku pochoutek bude možné ochutnat i koupit domů. Kromě ochutnávky budete mít možnost vidět výrobu jitrnic a jelítek. Ze zabijačkových specialit bude na výběr zabijačková polévka, zabijačkový guláš, jitrnice, jelita, tlačenka, ovar, svatomartinská husa a husí játra.

Oldies párty ve Vranově

Vranov - Oldies párty - hity z minulého století budou znít ve vranovském kulturním domě v sobotu 10. listopadu od 20 hodin.

Projekce studentských filmů z FAMO Písek

Stříbro - Autorské filmy od studentů FAMO z Písku můžete vidět 10. listopadu od 19 hodin v kině Slavia ve Stříbře.

Snow Film Fest 

Tachov - V pátek 9. listopadu od 18 hodin se v tachovském kině Mže bude konat promítání cestovatelských i sportovních filmů z celého světa z  domácí produkce Snow Film Fest.  V nabídce jsou filmy  jako například  Into Twin Galaxies, In Gora, Frozen, Road Freezing, Lapin Kulta, Kámen, nůžky nebo Vagus. Během večera nebude chybět již tradiční slosování o zajímavé ceny, které využijete i při svých toulkách přírodou.

Podivuhodná noc na zámku v Boru 

Bor -  Zámecká sezona v Boru u Tachova končí, a proto na všechny zájemce čeká Podivuhodná noc 2018, která celou sezonu zakončí netradičním vystoupením. Akce se koná v sobotu 10. listopadu od 16 hodin. V programu vystoupí skupiny  Balestra, Balteus, Korbel, Mericia, jejich přátelé a další hosté. Z důvodu velkého zájmu pořadatelé doporučují zakoupit si vstupenky předem.

Malá muzika Nauše Pepíka

Stříbro - Tradiční taneční nedělní odpoledne nejen pro seniory je připraveno na neděli 12. listopadu od 15 hodin v Kulturním domě ve Stříbře.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24