Švihov chystá velikonoční prohlídky pro malé návštěvníky

09.04.2017 17:39

Sezóna na hradech a zámcích v regionu se rozjíždí naplno. Velikonoce se budou slavit také na Švihově, kde se připravuje speciální program.

FOTO_Pavel Němeček (14)

Mimořádný velikonoční program na vodním hradě Švihov bude probíhat od 14. do 17. dubna. Během celých svátků budou připravené prohlídky pro nejmenší návštěvníky.

Po všechny čtyři dny budou na programu vždy v 11, 13 a 15 hodin. Správa hradu nicméně upozorňuje, že prohlídky se musí předem rezervovat.

"Na sobotu je pak připravena ukázka zdobení perníčků. Od 11:00 do 15:00 si zájemci mohou sami ozdobit velikonoční perníčky pod dohledem zkušené perníkářky. Pro malé návštěvníky bude na sobotní odpoledne připraveno ´Putování za zajíčkem´. Na děti tu budou čekat čtyři stanoviště s různými úkoly. Pokud všechny úkoly splní, budou si moct opéct buřty na nádvoří hradu," láká správa hradu na velikonoční akci.

Dílničky budou probíhat také v neděli, kdy se budou pro změnu vyrábět přání a další věci s velikonoční i jarní tématikou. Dílna bude probíhat ve výstavním sále hradu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24